Friday, July 10

6. kamsis

Kamsis; asrama politeknik.


Sebab sem lepas aku dapat kamsis tapi sem ni aku tak dapat, so ada banyak benda jugak lah yang  aku rindu kat kamsis tu. At first kau memang akan rasa duduk kat kamsis macam shit tapi lama-lama  kau akan rasa benda tu satu experience. Experience yang kau akan kenang sampai bila-bila. Memang betul pun. Tu lah yang aku rasa sekarang ni.

Antara banyak-banyak benda yang aku rindu,  bilik aku lah yang paling aku rindu. Sebab bilik aku lah tempat yang aku selalu lepak, tido, makan, gelak, buat keja, stay sampai tak tido etc etc. Kebanyakkan benda yang jadi kat bilik tu banyak disumbangkan oleh roommate aku yana. Ntah lah dia ni cam hahahahahahaahaha amenda tah dia tu nasib sehati sejiwa kalau tak taktau lah.

Kamsis aku ni ada banyak maksud lain. Antara maksud lain tu ialah “kedai kucing”. Banyak gila kucing kat situ weh. Antara kucing kegemaran aku ialah “yin”. Dia ni comel comel kacak kacak gitu. Tapi satu je lah aku tak berkenan ngan dia ni. Si yin ni suka melepas kat taman depan bilik aku. Mentang mentang bilik aku kat aras ground. Yin ni pun kekadang tido dengan aku. Best gila ada fury friend ni. Hm rindu kat yin. Kalau lah hi tech 3 sekarang ni bukan lelaki yang duduk, dah lama aku pegi melawat yin.

Lepas tu kalau duduk kamsis memang tak sah lah kalau kau tak lepak cafe. Aku ni boleh dikatakan pelanggan tetap cafe jugak lah. Almost tiap malam pegi lepak sana. Lagi-lagi time nak last last sem tu. Memang kecoh. Time tu pulak kitorang start lepak ngan baby. Baby tu dah lah riuh. Kitorang yg dah sedia ada riuh ni pun bertambah tambah riuh. Memang tak sah lepak kalau tak gelak. Memasing gila. Hmm bestnya kalau dapat undur masa.

Banyak jugak lah benda yang aku rindu kat kamsis tu.  Macam roll call, masa takde air seminggu, buat kerja kat tengah dataran blok, time sukan lawan antara blok, fire drill, tawaf blok, ziarah menziarahi bilik orang lain. Ya ampun rindu yang amat! Haha


Nanti masa sem 4 nanti aku nak try mohon kamsis. Doakan aku dapat walaupun time tu sesi jun so mesti ramai intake. Tapi time tu mesti kamsis yang tinggi cam apartment yang tengah construct sekarang u dah siap so maybe lah akan dapat. Hm aku kena dapat dekan so peluang aku untuk dapat besar hehe

So korang pun pernah duduk asrama? cuba share sikit experience paling best ke tak best ke apa apa lah yang korang dapat masa kat asrama tu. nak gak tau hehe



kbye xx

Wednesday, July 8

5. shazle dah tua


hari ni kita nak buat major throwback. hari ni kawan aku shazleen amila binti zuhairi baru je jadi matang, 19, so aku nak ambik kesempatan untuk buat entry special for her. cewah gitew.

aku tak ingat bila exactly dia pindah kat sekolah aku, tapi time form 3 tetiba kitorang satu kelas. that time kitorang mula nak kenal satu sama lain eceh. makin hari makin rapat and look at us now. 

sekarang ni akhu kat kelas so tak dapat nak masukkan gambo tapi nanti bila balik aku masukkan gambo kitorang ek

so last but not least HAPPY BIRTHDAY SHAZLEEN ku sayang muah muah ailebiu MOGA PANJANG UMUR MURAH REZEKI, HOPE KAU DAPAT UPU KAU SO BOLEH LAH JADI SENIOR GRAPHIC KEPADA AKU WALAUPUN AKU SEBENARNYA SENIOR lol wut? HOPE KITA kita ok kita MENANG TIKET BIGBANG SO KITA BOLEH BERJIMBA SESAMA MENANGIS BERSAMA BERONOK BERSAMA omagad i love our friendship ♥

Wednesday, July 1

4. letter to my guy friends

lml
i never had a guy friends before. before this, my whole life only consist of me, few of my girl friends and family. i don't talk to boys. at least not always. but still not much, compared to other girls.

so i'm writing this just to express my feeling. what a girl like me feels about guys. since i'm getting along well with guys recently. and also to show how i actually felt thankful of it.

my definition of guy friends are those who you can talk to about anything, doing school work with, play dumb with, hang out with. typically all the things i do with my girl friend. but the difference is i do it with guys instead.

having this friendship with guy doesn't mean i like them in a sexual way at all. its just the same with girls. just to share your ups and downs. 

but since i'm not very good around guys in the first place, which i still am. there should be some flaws in the friendship. i'm a shy girl. so talking to any boys in general made me nervous. so this makes me hard to say my feelings. either i'm hurt or what. this'll definitely happened  a lot with girl friends too but the force are different because its guys. 

so i'm sorry if i act like a bitch. because i just don't know or don't want to act like i'm happy when i'm not. but i'm also not going to say anything because i'm an introvert at heart. so please, approach me with your true kindness, because i'd love a simple talk with you if you'd love to.

-xo lina