Monday, April 28

Ke Korea Ke Kita?


#KeKoreaKeKita

KKKK baru je habis last episod semalam. Sedih gila. Sedih sebab tak dapat nak dengar suara Wak. Sedih tak dapat nak tengok wak bawak bag tangan dia :'D Sedih tak dapat nak dengar lawak bodoh dorang. Sedih tak dapat tengok wak yang random. Sedih tak dapat tengok Myo yang selalu menang. Sedih tak dapat dengar Myo berlagak ahaks! Sedih nak tengok Zahir yang kejam, sedih tak dapat nak dengar lagu korea yang randomly play on the background dan lain lain lagi!!!

Why I love this show so much eh? Maybe sebab the way they shoot all look very natural and chill and relax. The things about good tv shows that can be fun to watch is that the people in the show has to be fun. So team KKKK ni semua sangat lawak dan down to earth. Lawak mereka sangat random dan natural. Not scripted at all dan sangat genuine.


At first when I found out about KKKK is of course from wak doyok. But I'm not a TV person so I didnt watch it untill last week. Terdetik hati nak tengok so I try search it on youtube. Thank goodness ada orang upload. So I started watching the episode 1and honestly the overwhelming feeling I get when watching just that one episode making me so excited so I ended up watching all the other 8 episod sekaligus! 

This show is just so good. Hope sangat yang diorang ni buat season two. #KeIndiaKekita pun cambest gak! Korang dah tengok? Kalau tak, I recommend you guys untuk tengok! 


Saturday, April 26

Cerita Korea vs Cerita Jepun

Versus? Ada competition ke?



Pengaruh budaya korea semakin besar. Malaysia tak terkecuali. Kpop, running man, k drama. Ada juga sebahagian besar Malaysian yang layan Jpop or jdrama kan?

But today kita nak fokus kat kdrama/kmovie dan jdrama/jmovie. Maybe ada yang layan korea je or maybe ada yang layan jepun je. Tapi aku tau mesti ramai yang layan dua-dua kan? Haa nampak sangat banyak free time~

If you ask me, I'll definitely say that I enjoy both of them. But to be honest, aku lagi suka jepun punye hihi. Jdrama selalunya paling sikit ada 10 episode je and tiap episod 1 jam. Tapi isi dia padat. But sometime over dramatic juga. Well biasa lah nama pun drama kan. Jmovie pun tak kurang hebatnye.

I have pleeeeeeeenty of jdrama/jmovie recommendations. Tanya je macam-macam ada. Banyak sangat kot aku sendiri tak habis tengok.

Tapi korean punya pun boleh tahan jugak. Walaupun aku ni boleh dikatakan tak familiar langsung pasal kdrama or kmovie. You can say I am more into their music hihi. Tapi semalam aku buka youtube, nampak satu video KBS World TV upload. Sebenarnya video ni satu movie penuh. Ye saya serious! Tajuk dia "Middle School Student A" or dalam bahasa korea "중학생 A양".



Tertarik nak tengok sebab cerita pasal teenager so maybe aku boleh relate. Plus video dia punya thumbnail yang menarik sesiapapun yang tertengok (gambar atas) haha.

Yep itu heroin dia. Hero dia boleh tahan juga (sila rujuk gambar pertama) memandangkan heroin dia pun cun kan. I recommend this movie kalau korang suka layan simple, light, romcom, cheesy movie. Jalan cerita general sangat and boleh dijangka. But it won't hurt kalau nak tengok if you bosan or terlebih free time kan? Lagipun movie ni sangat inspiring.

I'm want to watch more kmovie. Well movie because I obviously tak sabar kalau nak tengok episode episod ni haha.  Kena google movie recomendation ni, fighting!

Stars - whether they can be seen or not, each one is somewhere shining it own lights.

xx

Wednesday, April 23

Hello?


✿ Hello, assalamualaikum, annyeong, konichiwa, bonjour! ✿

You might think that this is my first entry but actually its not. I'm reverting all my old posts to draft (except for tutos). So I'm literally starting new.

Why you may ask? Because I'm bored. Lame excuses I know.

So hello again! My name is Lina. And that's definitely why my blog called LinaLina. Why double the Lina? Because one is not enough! Macam chipsmore. I want more! Haha

I love reading blog. I have a few one that I've been constantly reading. How about you? Please tell me some blog recommendation.I wanna follow more people because I love reading different story! I love any kind of blog. Fashion, girly stuff, diy and craft, photography etc etc. I have a few favorites and one of them are zoella! hihi